I 2021 har Livbjerggård Vandværk leveret 5128 m3 vand til vores medlemmer.
Som altid har vi været i stand til at levere vand i rigtig god kvalitet. detaljer om kvaliteten kan du finde under vandanalyser.
Hvis der skulle ske noget med vores pumpe eller boring er vi koblet sammen med Hjerm Vandværk, som leverede 3 m3 af vores vand i 2021.
se indberetningen af vandindvinding
I 2021 har vi to gange haft besøg af Eurofins som udtog prøver af vores vand.
Som sædvanlig var prøverne meget fine.
Vi er dog udfordret af at der findes flere og flere forureninger i de danske vandværker. Senest PFAS.
Derfor stiger udgifterne til analyserne hele tiden og det kan være medvirkende til at vi må hæve prisen på vandet.
link til
de nyeste vandanalyser fra Eurofins
Struer Kommune har brug for en samlet og opdateret plan for de 13 vandværker, der er i den nye kommune efter sammenlægning af de tidligere Thyholm og gl. Struer Kommune i 2007.
Vandforsyningsplanen er kommunens grundlag for administration efter vandforsyningsloven. Den fastlæg-
ger blandt andet, hvilke vandværker, der skal forsyne kommunens borgere og erhvervsvirksomheder.
Planen er grundlag for kommunens afgørelser.
Statusdelen i planen beskriver status for den nuværende vandforsyning. Den indeholder desuden en prognose for det fremtidige behov for vand.
Vandtårne
Det velkendte vandtårn i tårngade fra Struers "Skyline" blev bygget i 1908 samtidig med det første vandværk. Det blev forhøjet til 41,5 meter i 1951. Det nye vandtårn "Snapseglasset" blev først bygget i 1966.
Tidligere pumpede man vandet op i højtliggende vandtårne. Så kunne vandet ved tyngdekraftens hjælp løbe ned til forbrugerne. Det betød dog også at der var lille stråle på 5. sal mens det fossede ud af vandhanen i stuen.
I dag bruger vi pumper eller tryktanke til at give trykket i vandhanen. I Livbjerggård Strands Vandværk er det en tryktank, en såkaldt "hydrofor" der ved hjælp af en kompressor giver det fine tryk vi har i hanerne.
IT Beredskabsplan